Project
FLL Animal Allies

Denk er eens over na


Hebben jullie ooit nagedacht over hoe het zou zijn om in een ruimtevaartuig te leven, of aan boord van het internationale ruimtestation, op de oppervlakte van de maan of op een andere planeet? Stel dat jullie daar een jaar zijn of langer? Overweeg met jullie team wat jullie allemaal nodig hebben om in leven te blijven, gezond en gelukkig, terwijl jullie leven en werken in de ruimte. Onthoud dat de ruimte een zeer meedogenloze plek is; een groot deel van de ruimte is een compleet vacuüm, wat betekent dat er geen zuurstof is en geen van de manen of andere planeten in ons zonnestelsel een atmosfeer hebben die geschikt is voor mensen om te kunnen ademen.

O, en vergeet niet dat veel ruimtereizen erg lang duren: mensen doen over een rondreis Mars tot wel drie jaar om de planeet te verkennen. Dus, alles wat jullie ontwerpen en bouwen moet zo goed als perfect werken of een backupsysteem hebben. Jullie uitrusting moet getest en opnieuw getest zijn en jullie moeten nadenken over wat er nodig is om iets te repareren als het kapot gaat op anderhalf miljoen kilometer van Aarde!

Dit klinkt als veel werk… en dat is het ook! Er zijn duizenden mensen nodig op Aarde, inclusief ingenieurs, wiskundigen, wetenschappers en technici om slechts een paar mensen de ruimte in te sturen. Er is ook teamwork en internationale samenwerking nodig, want leven en werken in de ruimte is ingewikkeld en duur.

Maar de beloningen zijn geweldig! Wanneer mensen uitdagingen aangaan zoals ruimtereizen, leren we allerlei nieuwe dingen die ons helpen aan een beter leven hier op Aarde en we ontdekken buitengewone wetenschappelijke kennis over ons zonnestelsel.

Laat jullie team een menselijk fysiek of sociaal probleem kiezen waar men mee te maken krijgt tijdens een langdurige ruimteverkenning binnen ons zonnestelsel en kom met een oplossing.

In de FIRST LEGO League INTO ORBITSM Challenge wordt het zonnestelsel van onze Zon gedefinieerd als het gebied in de ruimte, inclusief alle lichamen die het bevat, reikend tot vijftig (50) astronomische eenheden (AE), of ongeveer 7,5 miljard km, van de Zon.

Mensen alleen al voor een korte tijd veilig de ruimte in krijgen is ontzettend moeilijk. Het maken van raketten, een ruimtevaartuig en eenvoudige levensondersteunende systemen is één van de meest ingewikkelde taken die mensen kunnen doen. Maar stel je gewoon eens voor dat jullie missie om het zonnestelsel te verkennen een jaar of langer gaat duren. Hoe ga je dan om met de fysieke problemen waar jullie bemanning mee zal worden geconfronteerd.

Meer weten over het project van dit jaar en hoe je eraan kan beginnen?
Lees dan snel deze documenten door
.

FLL World Class
FLL World Class
FLL World Class