Wat?

In de wondere wereld van LEGO® is geen plan te spectaculair. Hetzelfde geldt voor de FIRST® LEGO® League, een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Elk team dat deelneemt aan de wedstrijd moet een reeks opdrachten uitvoeren die elk jaar een ander thema meekrijgen. Bij het uitwerken van de opdrachten zijn alle ideeën welkom, de gekste eerst. Want met behulp van creatieve technologie en een flinke portie wetenschap is alles mogelijk!

Jongeren van het 5e en 6e leerjaar of leerlingen uit het 1e en 2e middelbaar vormen een team met ongeveer 10 klasgenoten met de leraar als centrale coach. De eerste uitdaging die ze als team aangaan: de regiofinale eind november. Daar kunnen de teams een felbegeerde plaats veroveren in de Beneluxfinale. De allerbeste teams kunnen zelfs naar de Europese finale of wereldfinale in Amerika gaan.

Creativiteit, technologie en teamwork

De FIRST® LEGO® League draait om Onderzoek, Robotica en Core Values. Het team met de beste score op deze drie categorieën, sleept de Champions Award in de wacht en mag rechtstreeks naar de internationale finales.

Onderzoek

Binnen het jaarlijkse thema wordt een probleem gepresenteerd waar de wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben. Duik met je team in de boeken, ga aankloppen bij experts en durf buiten de lijntjes te denken. Want zo overtuig je de jury op de teampresentatie.

Robotica

Ongetwijfeld het meest spectaculaire onderdeel van de FIRST® LEGO® League. Ontwerp, bouw en programmeer een robot met LEGO® MINDSTORMS®. Tijdens de finale sprokkelen jullie punten door met jullie robot missies snel en correct uit te voeren. Maar de jury kijkt ook naar de inventiviteit, stevigheid en kwaliteit van jullie robot. Ontdek de ingenieur in jezelf!

 
Beker 2016

Core Values

Vriendschap, samenwerking en sportiviteit vormen de core values of kernwaarden van de FIRST® LEGO® League. Deze zijn voor de jury minstens even belangrijk als jullie technische talenten. Hierbij een overzicht van de kernwaarden:

  1. Wij zijn een team.
  2. Met hulp van onze coaches en mentoren doen wij het werk om oplossingen te vinden.
  3. We zijn ons ervan bewust dat onze coaches en mentoren niet alles weten. We leren samen.
  4. We respecteren het principe van een vriendschappelijke competitie.
  5. Wat we ontdekken is belangrijker dan wat we winnen.
  6. We delen onze ervaringen met anderen.
  7. We laten Gracious Professionalism™ (sportiviteit) zien in alles wat we doen: als "Gracious Professionals" strijden jullie tegen PROBLEMEN, maar behandelen MENSEN met vriendelijkheid en respect. Dit geldt zowel voor leden van je eigen team als daarbuiten. Je bouwt voort op de ideeën van anderen, in plaats van deze te verwerpen of tegen te werken.
  8. We hebben plezier!