Nieuws

Drie prijzen voor Limburg op Beneluxfinale First Lego League

Voka – KvK Limburg promoot techniek

De Smart Kidz van Kindercampus Tuinwijk, winnaars van de Limburgse finale van de Voka - First Lego League, hebben nu ook de Onderzoeksprijs gewonnen tijdens de Beneluxfinale in Eindhoven. Ook hun legorobot deed het uitzonderlijk goed, ze scoorden 300 punten. De Legobeesten van De Speling in Lommel mochten de beker voor Gracious Professionalism in ontvangst nemen. Zij kregen bovendien een extra prijs van de kidsjury omwille van hun opvallend goede samenwerking.

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil techniek promoten bij jongeren. Eén van de acties is de Voka - First Lego League. Een project waaraan jaarlijks 200.000 jongeren wereldwijd deelnemen door onderzoek te voeren, een  Legorobot te ontwerpen en te programmeren. Het thema van dit jaar was het ‘onderwijs van de toekomst’. In de finales nemen de teams van verschillende scholen het tegen elkaar op. Meer dan 40 Limburgse bedrijven namen het peterschap en de ondersteuning van de teams voor hun rekening.

Limburgse overwinning in Eindhoven

In november vorig jaar organiseerde Voka – KvK Limburg met de steun van het Agentschap Ondernemen en de provincie Limburg de tweede Limburgse finale van de Voka - First Lego League. De Smart Kidz van Kindercampus Tuinwijk uit Hasselt wonnen de ‘Champion’s Award’.  Zij stootten samen met De Techniekers 1 van BS In de Engelse Hof uit Lanaken, Aquateens van Kla4tje uit Lommel en De Legobeesten van De speling uit Lommel door naar de Beneluxfinale in Eindhoven waar leerlingen tot 15 jaar mochten deelnemen. 

 

Drie prijzen voor Limburg op Beneluxfinale First Lego League