Nieuws

Legolegends geselecteerd voor FIRST LEGO League World Final

Wij zijn zeer trots je te kunnen vertellen dat het team De Legolegends van basisschool Merlijn in Tongeren geselecteerd is voor de FIRST LEGO League World Final van 26 t/m 29 april 2017 in St. Louis in de Verenigde Staten. Aan deze finale zullen 108 teams uit 55 landen deelnemen, waaronder twee teams uit de Benelux. Het is de eerste keer dat een Belgisch team doorstoot naar de wereldfinale. 

Crowdfunding actie

Voor Siebe, Thomas, Senna, Sarabjeet, Souhail, Silke, Denis, Maarten, Indira, Lynn, Kioni en Kiani kan een droom uitkomen. Voor hun historische deelname moeten ze 18 000 euro verzamelen om de reis en het verblijf van het hele team te bekostigen. Hiervoor plannen ze allerlei activiteiten om geld in te zamelen, zoals een wafelverkoop, pizzadag, spaghettiavond… Daarnaast zijn ze ook met een crowdfundactie gestart. 

Wij roepen iedereen dan ook op om een gift te doen om dit team naar Amerika te sturen. Een gift is mogelijk vanaf 10 euro en kan via deze link. Wenst u het team te sponsoren? Dan mag u contact opnemen met de leerkracht Cédric Maex, gsm 0477 23 02 37 of email maex_cedric@hotmail.com.

Je kan het team en hun avonturen volgen via hun facebookpagina.

 

Legolegends geselecteerd voor FIRST LEGO League World Final