Nieuws

Aankondiging FIRST LEGO League Remote Event

Ondanks deze onzekere tijden zijn alle scholen volop bezig met de programmatie van hun robots en research voor hun innovatieve oplossingen.  Dit is te zien aan de vele mailtjes, foto's en filmpjes van de enthousiaste leerlingen en leerkrachten die heel graag hun vooruitgang delen.

Met de aangekondigde Corona-maatregelen zijn wij niet bij de pakken blijven zitten en hebben we een oplossing gezocht voor de organistatie van de regiofinales. Alle 1400 leerlingen gaan uiteraard de kans krijgen om hun harde werk te tonen aan de jury en aan de rest van Limburg en daarbuiten.  De fysieke finales die gepland stonden op 26 en 27 november 2020 worden omgevormd tot een Remote Event en verplaatst naar de week van 11 januari 2021.  Tijdens dit 100% Corona-proof event krijgen alle teams de kans om hun robotwedstrijden en de jurering door te laten gaan op school.  Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een digitaal platform. Achteraf krijgen alle teams en supporters de kans om een livestream te volgen met de aankondiging van de winnaars.  

Op deze manier garanderen we het engagement van alle deelnemende scholen en blijven we al die jongeren inspireren voor techniek en wetenschappen.  

Foto in bijlage: BS Merlijn in Tongeren

 

Aankondiging FIRST LEGO League Remote Event