Pers

Basisschool Merlijn test Lego-robot op echt wedstrijdparcours

De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van basisschool Merlijn uit Tongeren kregen vandaag de eer om als eerste de Lego-robot uit te testen op een echt wedstrijdparcours. Ze deden dat vol overgave in het Huis van de Limburgse Ondernemer in Hasselt. Op 29 november vindt de regiofinale van de FIRST® LEGO® League plaats in de Hogeschool PXL in Hasselt.

De oefentafels kennen de scholieren al maar de echte wedstrijdtafels voor de FIRST® LEGO® League waren een primeur. En die primeur was weggelegd voor de leerlingen van het 5e en het 6e leerjaar van basisschool Merlijn uit Tongeren. Deze namiddag kregen de deelnemers van organisator Voka-KvK Limburg de kans om alvast te oefenen voor de wedstrijd die 17 Limburgse scholen laat proeven van de wonderen der techniek. Dat is ook het doel van de FIRST® LEGO® League: jongeren warm maken voor de toekomstmogelijkheden na een opleiding in techniek en wetenschappen.

200.000 jongeren
Wereldwijd nemen overigens meer dan 200.000 jongeren deel aan de FIRST® LEGO® League. Dit jaar is het htema 'Nature's Fury'. Elk team moet een robot programmeren die verschillende missies tot een goed einde moet brengen. Uiteindelijk moet dat alles leiden tot een plaats in de regiofinale op 29 november in hogeschool PXL in Hasselt. Daarna wordt er gestreden in een Benelux-finale en de allerbeste teams nemen het na de Europese finale op tegen elkaar in de wereldfinale in de Verenigde Staten. Nog een lange weg te gaan dus voor de leerlingen van basisschool Merlijn maar aan enthousiasme alvast geen gebrek deze namiddag tijdens de oefensessie.

 
Basisschool Merlijn test Lego-robot op echt wedstrijdparcours

René Nassen, directeur basisschool Merlijn: "Wij vinden het als school zeer belangrijk om deel te nemen aan dit project. Leerlingen leren niet alleen bij over techniek, maar leren ook samenwerken, problemen oplossen enz. Daarbij brengt de deelname aan de First Lego League ook talenten bij de leerlingen naar boven die zowel wij als zijzelf anders misschien niet zo snel ontdekt hadden."

Bron: Limburg Actueel