Benodigdheden

Volgende materialen heb je als team nodig om deel te kunnen nemen aan de FIRST® LEGO® League.

LEGO MINDSTORMS® EV3-pakket

Met dit pakket zal je als team je robot bouwen. Dankzij jullie sponsor krijgen jullie een LEGO® MINDSTORMS® EV3 robot waarmee jullie creatief aan de slag kunnen gaan. De set heeft alles wat jullie nodig hebben: motoren, sensoren, een programmeerbare cel en LEGO-blokken.

Challenge set

Na jullie inschrijving krijgen jullie begin september een challenge set toegestuurd. Deze set bestaat uit de wedstrijdmat en de LEGO missiemodellen. Op de wedstrijdmat staan markeringen om de missies uit te voeren en is het startpunt van de robot gemarkeerd. De missiemodellen moet je als team samen opbouwen aan de hand van een CD met instructies.

Daarnaast bevat de Challenge set Dual Lock. Dit is een soort klittenband waarmee je de missiemodellen op de mat kan bevestigen. In het onderdeel veldopbouw kan je terugvinden hoeveel Dual Lock je voor elk model nodig hebt.

Wedstrijdtafel

De wedstrijdmat van de Challenge set leg je op een wedstrijdtafel. Om te kunnen oefenen voor de regiofinale zal je als team samen met je coach(es) een wedstrijdtafel moeten bouwen. Heb je nog geen tafel? Dan kan je de wedstrijdmat en de missiemodellen ook uistallen op de grond of op een groot, vlak oppervlak van minimum 1,5 x 2,5 meter.

Instructies voor het bouwen van de wedstrijdtafel staan in het onderdeel veldopbouw.

Benelux Finale 2013
Benelux Finale 2013
 
FLL Team

Computer

De software die nodig is om de programma's voor de robot te schrijven en naar de robot te laden, werkt via de computer. Omdat je deze computer ook moet meenemen naar de regiofinale is een laptop het gemakkelijkste.

Specificaties voor Microsoft Windows

 1. Windows XP (alleen 32 bit) en Vista (32/64 bit) exclusief Starter Edition - met de recentste servicepacks. Windows 7 (32/64 bit) en Windows 8 desktopmodus met inbegrip van Starter Edition - met de recentste servicepacks.
 2. Dual core processor 2.0 GHz of beter.
 3. 2GB RAM of meer.
 4. 2GB vrije ruimte op harde schijf.
 5. XGA-scherm (1024 x 768).
 6. 1 vrije USB poort.

Specificaties voor Apple Macintosh

 1. Mac OS 10.6, 10.7 en 10.8 met de recentste servicepacks.
 2. Dual core processor 2.0 GHz of beter.
 3. 2GB RAM of meer.
 4. 2GB vrije ruimte op harde schijf.
 5. XGA-scherm (1024 x 768).
 6. 1 vrije USB poort.